ILMIÖITÄ

Appelsiinipuita ja tapaksia Fuengirolassa

30/12/2015

 

Räntää, pimeyttä ja talvea pakoon

Andaluciaan

 

Tästä moni haaveilee.

Arvioiden mukaan Espanjan Aurinkorannikolta  löytyykin talvisin ajoittan jopa 30 000 talvehtivaa suomalaista. Alueella on tarjolla mukavasti palveluja suomeksi eli jopa kielitaidoton kyllä Fuengirolassa pärjää peruspalveluissa – toki Espanjan alkeiden osaaminen on kohteliasta ja enemmän kuin suotavaa. Kaupunki on mukavan pieni ja Espanjan hintataso Suomeen verrattuna vielä edullinen. Maassa jo reilut kymmenen vuotta asunut ystäväni toteaa Espanjassa asumisen hyväksi puoleksi laadukkaan arjen: lähes aina loistava ulkoiluilma, edullista ja hyvää ruokaa, vuoret ja meri lähellä, kiireettömämpi elämänrytmi kuin Suomessa.

Fuengirolasta emme höpise sen enempää – tässä pari vinkkiä.

Tapas

Kiva tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin on maistella tapaksia. Paikasta riippuen tapasten hinta vaihtelee eurosta kolmeen. Annokset sopivat sekä aikuisille että lapsille. Kannattaa tilata isompi rypäs ja jakaa porukan kesken.

Maistoimme mm. sitruunamarinoituja anjoviksia ja englantilaisomisteisessa paikassa paistettua maksaa,  en tosin tiedä onko tämä  perinteinen tapas, mutta ” so what”.

Raikkaimmat tapakset kohdallemme osuneista tarjoiltiin Fuengirolan rantabulevardilla sijaitsevassa med15 – ravintolassa. Omistajan kreikkalais/marokkolais -sukujuuret toivat listalle mm. paksua tzatsikia ja couscous-salaattia – perinteisiä tapaksia unohtamatta. Palvelu oli oikein ystävällistä ja mikäpä siinä oli palmun alla istuskellessa.

Paikallinen nuori suomalaisperäinen asukas kertoo lempitapaspaikkansa olevan  Sal Gorda, vastapäätä Los Bolichesin postia. ” Olen  käynyt viisi  vuotta ja euron tapakset mahtavia ja olen suositellut kaikille ystäville ja kaikki ovat ottaneet sen vakipaikakseen.” Tähän sitten ehdottomasti ensi kerralla.

Suositeltu paikka on myös Tipi Tapa Restaurante, jossa on runsas valikoima tapaksia.

Tapaksista paikallinen suosittelee mm. salpicon- tapasta , joka sisältää pieneksi hakattuja kasviksia eli sipulia, tomaattia, kurkkua ja paprikaa sekä äyriäisiä. Joka paikalla on kuulemma  omanlaisensa versio.  Kannattaa maistaa myös malagueña-salaattia, jossa on kasviksia, perunaa, tonnikalaa ja oliiveja –  eikä tässäkään vielä kaikki vaan kuulemma pulpo al pimenton- tapasta ei saa unohtaa –  mustekalaa tulisella paprikajauheella.

Siitä vaan rohkeasti maistelemaan.

 

Med15 ravintolassa Paseo Maritimolla nautimme raikkaita välimerellisiä tapaksia

Med15 ravintolalla on palmujen alla mukava erillinen paikka istuskella ja nauttia raikkaita välimerellisiä tapaksia

 

 

Välimerellisiä tapaksia med15- ravintolassa

 

 

Tapaksia kannattaa tilata reilusti erilaisia ja jakaa ystävien kesken.

Tapaksia kannattaa tilata reilusti erilaisia ja jakaa ystävien kesken.

 

Eläintarha –  Bioparc 

Fuengirolan sympaattinen eläintarha ansaitsee kehut ja on varsinkin lapsiperheille käymisen arvoinen kohde. Kissamakit, pahkasiat ja hyppyrotta ainakin meidän sydämet veivät. Eläintarhan kaupasta löytyi perheenäidille rento koru kotiinvietäksi.

Fuengirolan sympaattinen eläintarha on mukava kohde

 

Appelsiinipuita 

Fuengirolan katukuvassakin näkuvät sitrushedelmäpuut  miellyttävät  kadullakävelijöiden silmää. Katujen varrella olevat appelsiinipuut ovat tosin koriste sellaisia – joten ei kannata maistaa.

Majapaikkamme Villa Naranjan  etupihaa koristi nimensä mukaisesti kaunis pieni appelsiinipuu.

Villan vuokrausta voi Espanjassa lämpimästi suositella  – lisävuoteineen tähän varaamaamme Fuengirolan läheisyydessä sijaitsevaan villaan mahtuu isompikin porukka ja paikka soveltuu vaikka pienten juhlien järjestämiseen. Sijainti kukkulalla antaa oman rauhan ja mukavat näkymät alas Fuengirolaan.  Saunan lauteilla voi loputkin kiireisen elämän rippeet ravistella ja ihailla ikkunasta näkyvää rauhoittavaa vuoristomaisemaa.

Villa Naranja

Villa Naranja

 

Näkymä Villa Naranjan saunan terassilta

Näkymä Villa Naranjan saunan terassilta

 

Palmun alla

 

Tähän kiireettömään elämänrytmiin voisi jopa tottua.

¡Hasta luego!

Eve

Hyväämatkaa-blog

P.S Fuengirolan läheisyydessä on mukavia retkikohteita huimasti. Rondan -kaupunkiin mennessä kannattaa vaikka pysähtyä Juzcar smurffikylässä.

 

Linkkejä:

Fuengirolan eläintarha 

Villa Naranja

Centro Finlandia

Fuengirola lehti

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply